EN SANN GLÄDJESPRIDARE
2015-05-15
Jag känner en sann glädjespridare och livsnjutare. I hela sitt yrkesliv har han spridit glädje till hela svenska folket och övriga världen. År efter år har han och hans team varit en del av svenskt nöjesliv och från början ansågs deras verksamhet ytterst kontroversiell.
Numera finns det knappast någon som höjer på ögonbrynet inför fenomenet – dragshow. Jag pratar såklart om Lars Flinckman, Lasse.
Lasse Flinckman valde att gå i pension ungefär i samband med sin 60-årsdag. Då hade han arbetat på nattklubb i hela sitt liv och tyckte det skulle bli skönt att få lite mer normala arbetstider och egentligen bara NJUTA av livet och livets goda. Sedan många år drev han på somrarna också café på landet här i Skåne, dit han också valde att flytta till permanent i samband med ”pensioneringen”.
På sina café som han drivit tillsammans med sin cafékompanjon Henrik Strömberg, har han fortsatt sitt glädjespridande. Där har han gått omkring, serverat kaffe och pratat och skojat med sina gäster. Så många han genom tiderna glatt med sitt goda humör, sin fantastiska humor och sina ständiga busiga påhitt!
Caféet på landet är sålt och numera driver Flinckman & Strömberg Why Not Café inne på slottet i Landskrona. Uppdelningen av arbetsuppgifterna är strikt. Strömberg bakar ALLT för hand av de bästa råvaror, och sköter den praktiska ruljangsen. Här finns inga ”akrylbullar”! Flinckman inreder, pratar med gäster, håller stenkoll på allt och naturligtvis provsmakar och godkänner alla bakverk!



Efter att själv ha sett hur bakningen går till praktiskt och med vilka råvaror man använder sig, har jag numera blivit ytterst kräsen med bakverk som serveras runt om på olika caféer. Så olika innehåll och så olika beredningssätt! Till samma priser!
Ofattbart! Massproducerade ”akrylbullar” eller hantverket med de bästa råvaror?
Valet är enkelt numera, och som konsument har man makt.
På Why Not Café fortsätter Lasse Flinckman sin livsgärning som glädjespridare både personligen och med sin speciella inredningsstil. Överallt gör man nya upptäckter med små ”roligheter”. Henrik Strömberg kompletterar totalupplevelsen med sina utsökta bakverk!
Så varsågoda och njut!









Läs mer på www.whynotcafe.se

Nästa inlägg publiceras 22 maj 2015.